Ciklonizacija uništava krpelje na zelenim površinama


Ekipe su tokom ove nedelje odradile monitoring

U saradnji s gradskom upravom, ekipe „Ciklonizacije“ prethodnih dana su na terenu, gde kontrolišu zelene površine u okviru ovogodišnje sistematske akcije zaštite zdravlja građana od krpelja.

– Ekipe su tokom ove nedelje odradile monitoring na Limanima, Detelinari, Novom naselju, Ribarskom ostrvu, Adicama – objašnjava menadžer „Ciklonizacije“ za odnose s javnošću Dario Aćimović, prenosi Dnevnik.

 – Narednih dana na redu su Telep, Sajmište, Adamovićevo naselje, Sajlovo, a onda i sremska strana grada i sva prigradska naselja. Pošto je kontrola pokazala prisustvo krpelja, počela je i priprema tretmana. Bićemo spremni za tretmane početkom naredne nedelje, a kada će biti izvedeni, zavisi od vremenskih uslova. Inače, sistematska akcija obuhvata zelene javne površine, a kao i ranijih godina, akcenat će biti stavljen na prostore na kojima se okupljaju deca i prostore određene za istrčavanje kućnih ljubimaca.

Osim te sistematske akcije, ekipe „Ciklonizacije“ izlaze na teren i po pozivima građana koji primete krpelje u dvorištu. Aćimović upozorava Novosađane na to da se tretiraju samo uređene zelene površine i da, ukoliko oni ili njihovi kućni ljubimci zaleze i na neuređene površine, obavezno posle toga pregledaju da li na sebi ili svojim kućnim ljubimcima imaju krpelja. Ako ga primete, treba da se obrate lekaru, a ljubimce treba da odvedu kod veterinara.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO