Budućnost zgrade Radničkog: Ulaganje, privatni partner ili prodaja


Budućnost zgrade Radničkog univerziteta svedena je na tri
scenarija koja predviđaju rekonstrukciju ovog "skeleta" - Grad Novi Sad investira u obnovu, ulazak u partnerstvo sa privatnim investitorom, a treća opcija je prodaja uz obavezu da se vrati u funkcionalno stanje.

Pre više od tri meseca angažovana je kompanija "MP & Associates", koja bi trebalo da izradi modele buduće upotrebe Radničkog, odnosno Novosadskog otvorenog univerziteta u Vojvođanskoj ulici.

Tada se govorilo o nekoliko različitih mogućnosti u vezi sa zgradom u centru Novog Sada, koja već 19 godina stoji ogoljena.

Na konstataciju 021.rs da još uvek nije pronađeno finalno rešenje, gradonačelnik Miloš Vučević kaže da se na rešenju radi i da je angažovan konsultant.

"Konsultant će dati tri moguće varijacije koliko bi koštalo da grad ulaže u zgradu Novosadskog otvorenog univerziteta, koliko bi koštalo da se ide u zajedničko partnerstvo sa privatnim investitorom i koliko bi Grad mogao da prihoduje prodajem zgrade Radničkog univerziteta za poslovanje i uz obavezu investitora da vrati objekat u funkcionalno i upotrebno stanje", objašnjava Vučević.

Gradonačelnik dodaje da postoji interesovanje nekoliko IT kompanija, koje bi od zgrade napravile novi poslovni centar.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

POPULARNO