Vrednost infrastrukturnih projekata s Kinom više od 5 milijardi evra


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Zorana Mihajlović primila je u prvu posetu novu ambasadorku Kine u Beogradu Čen Bo, sa kojom je razgovarala o saradnji Srbije i Kine na realizaciji zajedničkih infrastrukturnih projekata.

Mihajlovićeva je istakla da je vrednost projekata sa Kinom koji su u toku veća od milijarde evra, te da su planirani projekti vredni četiri milijarde evra.

„Srbija i Kina odlično sarađuju, pre svega zahvaljujući prijateljstvu i dobrim odnosima dva predsednika, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga. Vrednost projekata koje zajednički realizujemo iznosi više od pet milijardi evra.

Radimo zajedno na izgradnji Koridora 11, obilaznice oko Beograda, na proleće nas čeka početak radova na deonici Preljina-Požega, a kineske kompanije su naš pouzdan partner i na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta“, rekla je Mihajlovićeva.

„Zajedno realizujemo važne infrastrukturne projekte, pre svega u drumskom i železničkom saobraćaju. Raduje nas i da smo deo inicijative ''Jedan pojas, jedan put''.

Za Srbiju je važno regionalno povezivanje, kao i saradnja sa našim strateškim partnerima, a Kina je jedan od njih. Verujem da ćemo i u budućnosti imati dobru saradnju, jer je to u obostranom interesu ”, rekla je ona.

izvor: Tanjug, agencije, foto: Pixabay

POPULARNO