Stiže potpuno nova navigacija - virtuelne strelice po ulicama uživo


Uskoro će navigacija prikazivati mapu i virtuelne strelice po
ulicama uživo, zajedno na ekranu, kao novi tip navigacije.

Proširena realnost, odnosno dopunjena stvarnost konačno je dobila konkretan praktičan način upotrebe - virtuelizaciju navigacije. Ovo će omogućiti da na ulicama, kojima se krećete, uživo vidite strelice i uputstva kuda da se krećete.

Naravno, radi se o aktivaciji AR mogućnosti u okviru Google Maps navigacije, koja je trenutno dostupna samo malom broju korisnika.

Aplikacija, prema rečima Google predstavnika nije osmišljena za primarnu navigaciju, ali je ogromna pomoć prilikom snalaženja u nepoznatom prostoru.

Kombinacijom onoga što se vidi kroz objektiv kamere, GPS pozicioniranja i Google Maps aplikacije dobija se jedinstven sistem navođenja do cilja na otvorenom, a planirane su i pojedine navigacije za zatvoren prostor - muzeji, pozorišta, turistička mesta i druge poznate građevine ili ustanove.

Kompanija Google trenutno eksperimentiše sa različitim tipovima interfejsa, trudeći se da odabere i usavrši najbolji, a trenutno ga isprobava nekoliko stotina istaknutih fanova aplikacije, koji su lokalni vodiči u svojim sredinama. Google planira da ovo objavi kao jednu od dodatnih opcija Google Maps aplikacije, ali tek nakon što bude zadovoljan kako opcija radi.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: ilustracija, Tom & Sini, Pexels

POPULARNO