Rešenje za Spens? Vrtići na prvom spratu... Podzemne vode za grejanje... Izgradnja sportskog hotela...


Postoji mogućnost da se izgradi sportski hotel

Ako projekat bude završen, rekonstrukcija centra Novog Sada, mogla bi da počne ove godine, i to uređenjem Pozorišnog trga, parternog uređenja Srpskog narodnog pozorišta i Uspenske crkve, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Govoreći o sudbini Spensa, on kaže da interesovanja privatnika za javno-privatno partnerstvo za sada nema, a da postoji mogućnost da se izgradi sportski hotel sa dodatnim sadržajima, kao i to da se podzemne vode od tržnog centra Promenada iskoriste za grejanje i rashlađivanje Spensa, prenosi RTV.

"Razmišljamo, ako Grad bude bez privatnog partnera oko Spensa u narednom periodu, da vidimo kako ćemo dalje upravljati poslovnim prostorom, pre svega govorim o prostoru na prvom spratu.

Postoji neka solucija, ovo nije doneta odluka, ovo je nešto što je u fazi razmišljanja, da možda deo pretvaramo u obdaništa nova, deo da pretvaramo u inkubatore poslovne za startapove.

Nemojte zaboraviti da je Spens u neposrednoj blizini univerziteta, budućeg Naučno-tehnološkog parka.

Možda da grad, ako bude finansijski stabilan i snažan, ako budemo imali nove investicije, da možemo da obezbedimo novi biznis inkubator, inkubator za startapove, da pomognemo mladim preduzetnicima da osnažujemo preduzetnički duh", rekao je Vučević, prenosi RTV.

izvor: rtv.rs, foto: NSinfo

POPULARNO