Predstavnici 27 gradova na proslavi Dana Grada Novog Sada


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik
Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primili su delegacije gradova i opština koje su u poseti Novom Sadu povodom obeležavanja 1. februara Dana Grada Novog Sada.

Između ostalih, Novi Sad su posetili predstavnici gradova pobratima kao što su Norič, Budva, Temišvar, Nižnji Novgorod i Gomelј, kao i delegacije Lublina, Krfa, Beča, Kumanova, Banjaluke, Gračanice, Istočnog Sarajeva, Zagreba i Osijeka.

Novi Sad slavi rođendan - Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture


- Bogatstvo jednog grada se oslikava u tome koliko ima prijatelјa, a danas iz Gradske kuće šalјemo lepu sliku jer su tu predstavnici gradova i opština iz regiona, Evrope i celog sveta, ali i iz Srbije.

Ponosan sam što Novi Sad ima toliko dragih gostiju i zahvalјujem im se što zajedno sa nama slave 271. rođendan našeg grada. Trudićemo se da budemo dobri domaćini, ali i da iz godine u godinu budemo što atraktviniji kao partneri za širenje međunarodne saradnje. Goste ćemo često imati tokom ove godine pošto smo Omladinska prestonica Evrope i biće mnogo atraktivnih događaja i programa – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić poželeo je srećan praznik svim građanima Novog Sada naglasivši da su veze tog grada sa Novim Sadom mnogostruke.

- Mnogo lјudi iz Republike Srpske, Krajine, Bosne i Hercegovine je u Novi Sad i Vojvodinu dolazilo u različitim talasima. Takođe, čvrste su veze između dve gradske administracije, u našim odnosima vlada potpuna otvorenost i nekoliko puta godišnje se srećemo i razmenjujemo iskustva o svim bitnim temama. Grad Banjaluka je isto grad mladih, a imamo podršku Novog Sada i kada je reč o projektu Evropska prestonica kulture. Banjaluka je ušla u finale takmičenja za tu titulu za 2024. godinu, pa se nadamo da ćemo ići stopama Novog Sada i osvojiti vredno evropsko priznanje – izjavio je Radojičić.

Uz čestitke povodom rođendana Novog Sada, predsednik opštine Tivat Siniša Kosovac rekao je da Tivat i Novi Sad neguju dogogodišnje neraskidivo prijatelјstvo i sarađuju u oblastima sporta, kulture i turizma.

Novi Sad slavi rođendan - Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture

POPULARNO