Počela izgradnja jeftinih stanova, 400 evra kvadrat - Novi Sad u drugoj fazi


U Vranju i Nišu počela je izgradnja jeftinih stanova za pripadnike
bezbednosnih službi, a tamo su bili predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

U Vranju će biti izgrađeno 186 stanova čija će cena biti 400 evra po kvadratnom metru, dok je u Nišu položen kamen temeljac za izgradnju 190 stanova.

Obeležavanju početka radova u Vranju prisustvovao je predsednik Vučić koji je rekao da se izgradnjom jeftnih stanova obezbeđuje da zaposleni u vojci, policiji i BIA svoju budućnost vežu za jug Srbije.

"U celoj Srbiji biće izgrađena 8.022 stana za službe bezbednosti", kazao je Vučić. Stanovi će moći da se kupe na kredit sa rokom otplate od 30 godina, tako da će rata, kako je naveo, biti manja od 100 evra. Najavio je da će uskoro početi i izgradnja stanova u Kraljevu i Kragujevcu.

"Izgradnjom jeftinih stanova gradimo budućnost Srbije koja zavisi od nas samih i našeg rada", kazao je Vučić i naveo da "aktuelna vlast u Srbiji postiže dobre rezulate, što građani znaju da cene".

Premijerka Ana Brnabić je danas označila početak gradnje 190 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u niškom naselju "Stevan Sinđelić". Kako je rekla, u tom gradu biće izgrađeno 2.400 jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

"Krenuli smo sa projektom izgradnje stanova kako bi se na konkretniji način zahvalili pripadnicima snaga bezbednosti koji rade najteže i najopasnije poslove i spremni su da rizikuju svoje živote da bi sačuvali bezbednost građana Srbije", kazala je Brnabić.

Ona je podsetila da je u naselju "Stevan Sinđelić" u novembru postavljen kamen temeljac za izgradnju Naučno-tehnološkog parka i najavila da će početkom aprila na tom prostoru početi i izgradnja multifinkcionalne laboratorije Elektronskog fakulteta.

Vlada namerava da u narednim godinama gradi oko 8.000 jeftinih stanova. U okviru prve faze biće izgrađena ukupno 1.493 stana. Među njima su jedinice u Nišu i Vranju.

U drugoj fazi biće izgrađeno 6.555 stanova i obuhvatiće Kragujevac, Kraljevo, Novi Sad, Sremsku Mitrovicu i Beograd.

izvor: Beta, agencije, foto: NSinfo, ilustracija