Novi Sad i prestonica ljubavi: Festival ljubavi - do 24. februara na nekoliko lokacija


Treći po redu "Festival ljubavi" otvoren je na Trgu slobode

"Festival ljubavi" će trajati do 24. februara na Trgu slobode i još nekoliko lokacija u gradu.

Novosađani i turisti, svakog dana će imati priliku da uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

Kao jedna od najvećih atrakcija prethodnih festivala, zid od cveća, krasiće i ove godine Trg slobode.

„Fuzeta Flower Wall" biće ukrašen prirodnim cvećem, a na njemu će na 30 svetskih jezika pisati „ljubav".

U drvenim kućicama, i ove godine, izlagači će ponuditi različite proizvode i rukotvorine, a posetioci će moći da se provozaju ljubavnim fijakerom i fotografišu ispred nekoliko „ljubavnih vrata", „Orbit Kissing Pointa" i retro zida sa ramovima za slike.

Koje ljubavne priče kriju umetnička dela posetioci će moći da otkriju tokom vođenih tura u Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog. Maraton domaćih klasika, uz razgovore sa autorima, glumcima i njihovim potomcima, posetioci će moći da vide u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

U okviru festivala biće održana i besplatna turistička tura – ljubavna istorija Novog Sada.

Organizatori pozivaju Novosađane da se pridruže humanitarnoj akciji sakupljanja sredstava za klavijaturu koja će biti donirana Dnevnom borakvu za decu i omladinu Centra za socijalni rad koja će im omogućiti da nesmestano vežbaju i nastupaju, a svoj nastup će imati i na festivalu 13. februara.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: facebook.com/festivalljubavi

POPULARNO