Novi park između Novog naselja i Detelinare tek sledeće godine


Maksimalni rok za završetak radova je 365 dana

Prošlo je tri meseca otkad je raspisan tender za uređenje budućeg parka između Novog naselja i Detelinare, o kojem se priča unazad nekoliko godina. U međuvremenu, konkurs na koji se javila jedna grupa izvođača je obustavljen, jer je njihova ponuda bila neprihvatljiva.

Zajedničku ponudu poslali su "Graditelj NS", "Energotehnika - Južna Bačka", "KLM Inženjering TM" i "MN" iz Loznice. Za posao vredan 125 miliona dinara, oni su procenili da bi njihovo angažovanje koštalo 124,4 miliona. Uz nedostatak potrebne opreme za mlaznicu, to je bila ponuda koja se odbija, prenosi 021.rs.

Međutim, Uprava za građevinsko zemljište i investicije odlučila je da pošalje poziv za dopunu navedenim kompanijama. Ovog puta, preduzeća bi trebalo da dostave ponudu koja nije veća od ponuđene cene u prethodnom postupku, ponude opremu koja zadovoljava potrebne karakteristike za mlaznicu, kao i novu bankarsku garanciju. Odluka da li će se ući u posao sa jedinim ponuđačima biće doneta do 24. marta.

Maksimalni rok za završetak radova je 365 dana, pa je mala verovatnoća da će park biti uređen do kraja 2019. godine, ukoliko se u obzir uzme vreme potrebno za uvođenje u posao, te potencijalni prekidi radova zbog lošeg vremena.

izvor: 021.rs, foto: Kaboompics .com, Pexels

POPULARNO