Nezapamćeno interesovanje za oglas - Struka u čudu: Vajber dadiljanje apsolutno neprihvatljivo


Oglas na sajtu Infostud za posao dadilje preko vajbera za 600
dinara po satu izazvao je nezapamćeno interesovanje.

Poslodavac je od kandidata u oglasu samo zahtevao samo nekoliko stvari koje se tiču kvalifikacija.

"To se odnosilo samo na poznavanje engleskog jezika, posedovanje smart telefona sa vajber aplikacijom i stabilna internet konekcija, kako bi mogla da se čuvaju deca na daljinu, pošto je oglas namenjen za američko tržište", kaže za b92.net Miloš Turinski sa sajta Infostud.

I dok je u Americi ovakav vid čuvanja dece izgleda popularan, roditelji u Srbiji baš i ne podržavaju takvu ideju, a "vajber dadiljanje" u čudu je ostavilo i struku.

"Bilo koji uzrast dece da je u pitanju to je apsolutno neprihvatljiv model. Ne znamo šta zaista iza toga stoji, samo znamo da je uloga odrasle osobe u životu svakog deteta višeslojna. Uloga dadilje je veoma odgovorna i svako dete ima osnovnu potrebu da bude sigurno i zaštićeno", kaže Ruzmilka Đotunović, rukovodilac Bebi sevisa Beograd, za b92.net.

Iako se ističe da se zapravo radi o video nadzoru dece starije od 13 godina, čini se da će ipak trebati mnogo vremena da ova ideja zaživi kod nas. Do tad, takvi vajber pozivi obavljaće se samo na relaciji Srbija - Amerika.

izvor: b92.net, agencije, foto: bruce mars, Pexels