Just give... Ako vam treba odeća, obuća, ugaona garnitura... Ako imate višak, poklonite...


Dnevno bude oko 130 sadržaja koji se tiču ponuda i potražnje

Ukoliko vam treba zimska odeća, obuća, možda televizor, komoda, ugaona garnitura, neko slatko mače ili zec - sve to možete pronaći u neprofitnoj Fejsbuk grupi „Just give...”, prenosi Dnevnik.

S druge strane, ako imate višak svezaka i knjiga, pantalone u koje više ne možete da uđete, kompjuter koji je star da biste zaradili na njemu ali i dalje funkcioniše te ga je gre’ota baciti – sve to možete pokloniti u istoj grupi – „Just give...”

Naime, reč je o jednoj od najaktivnijih stranica koja okuplja, kako humane Novosađane koji ne žele da bace njima nepotrebne stvari, tako i osobe koje znaju kako da taj tuđi višak iskoriste.

„Moje iskustvo je divno, ja sam poklonila sve od svoje dece, a uz pomoć grupe sam uspela da sakupim komplet opremu za bebu koja se rodila pre dve nedelje, a čiji roditelji nisu bili u mogućnosti da se odgovarajuće pripreme za njen dolazak“, rekla je za Dnevnik jedna od članica N. O. – Ja sam presrećna kad vidim kako grupa funkcioniše i da još uvek ima divnih i nesebičnih ljudi.

U grupi „Just give...” vladaju sloga i tolerancija.

Dnevno bude oko 130 sadržaja koji se tiču ponuda i potražnje, a ljudi su toliko kreativni da čak nude i savete i pomoć, a ne samo materijalne stvari. Što bi se reklo, bude svega – od igle do lokomotive.

Kako je istakla članica grupe Bojana Mumović, ne treba zanemariti ni ekološki momenat jer na „Just give...” stranici stvari dobijaju novi život. Pročitatjte više >> izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

POPULARNO