Gradi se vrtić na Klisi - Grad izdvojio 205 milona dinara


Najznačajnija investicija Grada Novog Sada u 2019. godini koja
se tiče Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo” svakako je izgradnja objekta u klisanskoj Orahovoj ulici, površine 4.753 kvadratna metra, koji će moći da primi 244 deteta.

Time će se umnogome ublažiti problem nedostatka vrtića u tom delu vojvođanske prestonice, zbog čega roditelji s decom svakodnevno prevaljuju kilometre do obdaništa znatno udaljenih od njihovog mesta stanovanja.

Za tu namenu Grad je izdvojio 205 milona dinara.

Rekonstrukciju i sanaciju čeka i „Plavi zec” u Ulici Svetozara Miletića 22, gde su uslovi za rad veoma loši. Predviđeni spoljašnji radovi podrazumevaju postavljanje termoizolacije na čitavom objektu, zamenu i reparaciju stolarije, zamenu krovnog pokrivača, oluka i svih limenih opšiva, obnavljanje ulične fasade, uklanjanje drveća koje oštećuje temelje i krov, te sanaciju sleganja zidova fiskulturne sale i tla u dvorištu. I unutrašnjost će doživeti mnoge promene. Vrtić će dobiti novu stolariju, podove i spuštene plafone, dok će zidovi biti okrečeni nakon izvlačenja vlage. Kako navode iz kabineta gradonačelnika, u tom obdaništu neophodna je ugradnja instalacija za automatsko dojavljivanje požara, sistema video-nadzora, signalizacije i panik-rasvete, kao i zamena sadašnjeg osvetljenja energetski efikasnom. U sklopu radova, biće obnovljen i sistem grejanja. U to će biti uloženo 31,5 miliona dinara, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Kaboompics .com, Pexels

POPULARNO