Državni posao se seli sa RTV - ali i ostaje: Dva termina na dve TV (VIDEO)


Mnogima omiljeni humoristički igrani serijal Državni posao
koji se godinama emituje na RTV, od 11. februara biće prikazivan svakog radnog dana od 18.15 na SuperStar TV, MTS televizije, Telekoma Srbije.

Ipak, Čvarkov, Torbica i Boškić ne napuštaju RTV, već će sa tri meseca odloženog prikazivanja nove epizode biti emitovane i na RTV.

Povodom ove saradnje između RTV i SuperStar TV, kolege iz "Državnog posla" su danas javno izvele premijernu epizodu, u kojoj su šaljivo obrazložile "svoju odbranu na pokrenutu istragu za proveru statusa bolovanja" i to u studiju SuperStar TV. Od danas neće više raditi sa papirima, već će postati digitalni arhivatori.

Glavni i odgovorni urednik Prvog programa RTV Nenad Ćaćić kaže da je RTV zadovoljan zbog toga što Državni posao prelazi na SuperStar TV jer će gledaoci RTV i dalje imati priliku da uživaju u dogodovštinama i skečevima Čvarkova, Boškića i Torbice, kako na tom kanalu, tako i na RTV.

"Imamo pravo i na emitovanje repriza starih epizoda, tako da će onaj stari termin koji smo imali u 19:15 za Državni posao i dalje biti na RTV. Ova saradnja vezana za Državni posao je samo početak saradnje između Telekoma Srbije i RTV, a sudeći prema početku, to će biti saradnja koja će biti dosta dobra i obradovati naše gledaoce", kaže Ćaćić.

Koordinator za Internet i multimediju Telekom grupe, Srbija Vladimir Lučić, kaže da je Telekomu saradnja sa javnim servisom bitna, podsećajući da su oni sa RTS pre nekoliko meseci potpisali protokol o saradnji i dodajući da sa RTV takođe planiraju "širi oblik saradnje".

Lučić dodaje da će prelaskom Državnog posla na SuperStar TV svi dobiti jer će epizode ovog humorističkog serijala od sada biti dostupnije mnogima.

"Mislim da smo uzeli temu koja, ne samo da će biti šaljiva, već će biti edukativna. Namerno smo uzeli temu digitalizacije, da bismo kroz jedan šaljivi ton malo podstakli razmišljanja o tome da svi treba da nauče da rade na računaru, da treba digitalizovati arhive i da u tom smeru postanemo malo šire društveno odgovorni", kaže Lučić.

Telekom Srbija grupa i RTV planiraju da zajednički snime dve serije, o čemu će se više detalja znati za oko pola godine. Takođe, Telekom u saradnji sa RTS priprema šest novih serija.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Fk Vojvodina YouTube

Državni posao od 11. februara - na novom kanaluPOPULARNO