Dejana Bačko osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u Turskoj


Članica novosadskog Tekvondo kluba "Gitros" Dejana Bačko
osvojila je danas zlatnu medalju na Svetskom paratekvondo prvenstvu u Antaliji u Turskoj.

U polufinalu je pobedila Turkinju Semru Karu, a u finalu Ruskinju Sakinat Magomedovu. Trijumfovala je u kategoriji K41 -49 kilograma.

Na takmičenju je učestvovalo 400 takmičara iz 69 zemalja, što pokazuje značaj postignutog rezultata, naglašava za 021.rs trener šampionke Aleksandar Andrevski.

"Posle mnogo godina trenerskog posla, danas sam ostvario san o kojem sigurno mašta svaki trener. Osećanja su prejaka i ne popuštaju me već ceo dan. Rezultat nije došao sam po sebi, već je produkt dugoročnog planiranja i u njemu je učestvovao kompletan trenerski kadar tekvondo kluba Gitros, uz podršku tekvondo asocijacije Srbije, grada Novog Sada, gradske uprave za sport i omladinu, pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i drugih. Uz našu Dejanu, želim da naglasim i uspeh ostalih članova paratekvondo reprezentacije Srbije, koji nas sve zajedno u poslednjih nekoliko godina čine jednom od najuspešnijih zemalja u svetu", naglasio je trener Dejane Bačko.

Uz nekoliko prethodnih medalja, poput prošlogodišnjeg zlata na Evropskom paratekvondo prvenstvu u Plovdivu, Dejana ovu vidi kao najznačajniju, jer je prvi put dostigla svetsko zlato.

"Izuzetno sam srećna zbog postignutog uspeha u Antaliji. Svetsko zlato je zaista veliko, što me čini izuzetno ponosnom i radosnom. Drago mi je da sam pokazala da sam broj jedan u svetu i naravno u Evropi. Želela bih da se zahvalim svom treneru i klubu Gitros, koji su verovali u mene. Ova medalja je za mog trenera, koji je sav svoj trud usmerio ka ovom cilju", izjavila je šampionka sveta.

izvor: 021.rs, foto: Tekvondo klub "Gitros"