Čistoća apeluje na građane ne prave divlje deponije: Stepen javne higijene podignut na najviši nivo


Javno komunalno preduzeće Čistoća apeluje na građane
Novog Sada da kućno smeće i sav drugi otpad odlažu na mesta koja su za to predviđena i tako pomognu u održavanju javne higijene u Novom Sadu i okolini.

– Svake godine na teritoriji Novog Sada uklonimo više hiljada divljih deponija. Govorimo o hiljadama kubika smeća. Redovno apelujemo na sugrađane da ih ne prave i da smeće odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to. Nažalost, još uvek ima onih nesavesnih, koji se o takve apele oglušuju i koji ugrožavaju svoju okolinu. Svakodnevno radimo na tome da grad održavamo čistim i urednim i u tom poslu očekujemo pomoć Novosađana – izjavio je direktor JKP Čistoća Vladimir Zelenović.

Takođe, molimo sugrađane da kese sa kućnim smećem ne odlažu u korpe za otpatke, koje su namenjene za bacanje sitnog otpada, pikavaca, manje ambalaže i sl. Ukoliko se kese sa smećem odlažu u korpe, umesto u kontejnere, one se momentalno zagušuju i oko njih se takođe prave mini-deponije.

Širom Novog Sada kontejnerska mreža je obnovljena, a smeće se odnosi redovno i ažurno u tri smene na teritoriji grada i prigradskih naselja. Kontejnerska mesta se kontinuirano sređuju i peru, a stepen javne higijene je podignut na najviši mogući nivo, navodi se u saopštenju Čistoće.

foto: facebook.com/JkpCistocaNoviSad

POPULARNO