Vreme je za proslavu - Mi smo omladinska prestonica Evrope 2019. godine! (DIREKTAN PRENOS)


Vreme je za proslavu - vidimo se na velikoj žurci 26. januara
na Spensu da zajedno proslavimo tu prestižnu titulu uz svetske i regionalne muzičke zvezde – ulaznice su podeljene!

Svečana ceremonija otvaranja Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019. biće održana večeras od 18 sati u novosadskoj Sinagogi. Prenos možete pratiti na RTV1.

U pitanju je multimedijalni spektakl, u okviru kojeg učestvuju dečiji horovi, glumci... Program ceremonije trajaće nešto više od sat vremena, a kreiranje programa je povereno rediteljki Sonji Petrović.

"U toku stvaranja programa za Ceremoniju otvaranja trudili smo se da spojimo energiju mladih i Novi Sad. Stoga će se u programu naći razne kako muzičke numere poznatih Novosađana tako i poezija afirmisanih pesnika iz našeg grada koje će izvesti mladi umetnici u modernom fazonu.

Naizgled formalnu ceremoniju pretvorili smo u audiovizuelni spektakl koji svedoči o tome zašto je baš Novi Sad poneo ovu prestižnu titulu", objašnjava rediteljka Sonja Petrović.

"U 2019. godinu ušli smo mlađi uz 365 dana za nove prilike i mogućnosti. Ovo će biti godina u kojoj se mladalačka energija, kreativnost i inovacije sjajnije vide kroz kulturni, politički, ekonomski, društveni život Novog Sada i brojne omladinske programe", poručuju iz OPENS-a.

Proslava će se nastaviti besplatnim koncertom u Spensu za 10.000 mladih na kome će nastupiti svetske, regionalne i domaće muzičke zvezde.

izvor: agencije, foto: NSinfo