Saradnja - nauka, privreda, kultura: Predstavnici kompanija iz Šangaja i Ningboa u Novom Sadu


Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primio
je u Gradskoj kući predstavnike kineskih privrednika i organizacija, koju je predvodio Zhao Jue, generalni sekretar naučno-obrazovne i istraživačke organizacije Van Li Tink Tank i član Savetodavnog odbora Šangaja.

Pored predsednika novosadske Skupštine, današnjem sastanku prisustvovali su i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Andrijana Mesarović, načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić, šef Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Grada Novog Sada Goran Sečujski i direktor JP "Urbanizam" Dušan Miladinović, dok su kinesku delegaciju činili predstavnici kineskih finansijskih organizacija i predstavnici kompanija iz Šangaja i Ningboa.

Obraćajući se gostima, predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić poželeo im je dobrodošlicu, ističući značaj saradnje Srbije i Kine. On je dodao da je Kina prijatelj Srbiji, te se zahvalio na podršci koju Kina pruža našoj zemlji.

"Novi Sad, Omladinska prestonica Evrope ove godine i Evropska prestonica kulture 2021. godine, je i univerzitetski centar. Smatram da su upravo nauka, privreda i kultura tri oblasti gde saradnja dva naroda može biti još čvršća", poručio je Jelušić.

Tokom sastanka, gostima iz Kine predstavljeni su neki od najznačajnijih gradskih projekata, a prezentacije su održali Andrijana Mesarović, Dejan Mandić, Goran Sečujski i Dušan Miladinović.

izvor: agencije, foto: Pixabay

POPULARNO