Prava strana ulice: Prikuplja se novac za izgradnju parkova za vežbanje na otvorenom


Sportsko-rekreativno udruženje „Prava strana ulice”, koje su
osnovali Novosađanin Srđan Arsenović i Nikola Kojčić uz još dva momka, putem Humanitarne fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić” prikuplja novac za izgradnju parkova za vežbanje na otvorenom.

To neprofitno udruženje profesionalnih sportista okuplja i animira decu i omladinu, kao i osobe s invaliditetom, da bi ih na pravi način usmerilo na to da slobodno vreme na ulici provedu kvalitetno, baveći se sportom i fizičkom aktivnošću u uličnim teretanama. Osim što planira da gradi profesionalne namenske parkove za vežbanje, udruženje bi da od prikupljenog novca organizuje takmičenja uličnog treninga na teritoriji Srbije.

– Na društvenim mrežama nam se svakodnevno javlja omladina koja se uglavnom žali na iste stvari: da nemaju namenski park za vežbanje u svom mestu ili da nemaju novca da otputuju na takmičenje iz uličnog treninga ili da ga sami organizuju – priča jedan od osnivača udruženja Srđan Arsenović. – To je, takoreći, bila varnica koja me je pokrenula da razmišljam i pokušam da utičem pozitivno u tom pravcu. Došao sam na ideju da ostvarim kontakt pa i saradnju s Fondacijom „Budi human” jer je i njihov cilj takođe da pomognu deci i omladini. Privuklo me je i to što Fondacija nudi prikupljanje donacija slanjem SMS poruka, što sam prepoznao kao jednostavnu i brzu metodu da bi se izbeglo čekanje u redovima u pošti.

Ideja im je, kaže sagovornik Dnevnika, da, kada se novac za izgradnju parka prikupi, objave anketu putem koje bi vežbači glasanjem odabrali mesto u kojem žele da se on izgradi i potom to i realizuju.

Svi koji žele da pomognu i omoguće da „Prava strana ulice“ nastavi dobra dela, mogu na broj 3030 poslati SMS poruku sa sadržajem „583”. Osim toga, moguća je i uplata novca na dinarski ili devizni račun, kao i na linku e-doniraj, a detaljna uputstva se mogu pronaći na sajtu: www.budihuman.rs.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: pexels.com

POPULARNO