Ove godine novi montažno-demontažni objekat info-centra TONS-a u samom centru grada


Turistička organizacija grada Novog Sada (TONS) planirala je
da tokom ove godine nabavi tezge za potrebe promocije, kao i za manifestacije i druge događaje koji se održavaju u Novom Sadu, za šta je u gradskom budžetu predviđeno 6,6 miliona dinara.

S obzirom na to da su tezge koje ima Gradska uprava za privredu dotrajale, planirano je da se one zamene novim i da njima upravlja TONS. Takođe, planirano je da se ove godine nabavi montažno-demontažni objekat info-centra TONS-a, a Grad je za to izdvojio tri miliona dinara.

„Taj projekat će biti realizovan u saradnji s OPENS-om, da bi se promovisala turistička ponuda grada, ali i programi koji su planirani u okviru Omladinske prestonice Evrope 2019. i 2020. Godine“, potvrdio je direktor TONS-a Branislav Knežević. „Nakon toga, objekat će služiti i za promociju programa i dešavanja u okviru Evropske prestonice kulture 2021. i 2022. godine.“

Objekat će, po planu, biti postavljen u samom centru grada, u blizini Katedrale, da bi posetioci i turisti mogli lako doći do svih informacija o turističkoj ponudi Novog Sada i okoline.

„Naša saradnja s Turističkom organizacijom grada Novog Sada traje već dve-tri godine pa ćemo u tom objektu zajednički sprovoditi aktivnosti, informisati ljude, a na taj način ćemo ga i brendirati“,  objasnio je koordinator Omladinskog saveza udruženja „OPENS 2019“ Vukašin Grozdanović.

„Značajno je da info-centar bude u samom centru dešavanja, a postavljanje možemo očekivati od proleća. Potrebno je vreme za razmatranje svih uslova da bi objekat bio funkcionalan i trajan, izgledao lepo i da ne bude van konteksta svega što se nalazi u centru, a da bude i zanimljiv, mladalački i primamljiv svima koji ga posete u želji za informacijama.“

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO