Odabrana kompanija, radi se projekat - za novi centar Novog Sada


Uprava za građevinsko zemljište i investicije odabrala je
kompaniju "Andzor engineering" iz Novog Sada da napravi tehničku dokumentaciju za parterno uređenje najužeg centra Novog Sada.

Vrednost ovog posla premašuje 22 miliona dinara. Dobavljač ima rok od 300 dana za isporuku tehničke dokumentacije.

Projektant treba da isplanira popločavanje, ozelenjavanje i uređenje javne rasvete i urbanog mobilijara kao što su klupe i kante. Takođe, potrebno je da isprojektuje uređenje saobraćajnih tokova za prolazak kola, biciklista i pešaka, uz koridore za službe snabdevanja, vozila komunalnih i hitnih službi, prenosi 021.rs.

Tenderom je obuhvaćeno 6,82 hektara u koji spadaju Pozorišni trg, Uspenska ulica, prolaz do planiranog polukružnog trga na mestu sadašnje montažne garaže iza SNP-a, planirani polukružni trg i Prolaz Miloša Hadžića, plato ispred starog bioskopa JNA (sada dvorište banke), deo Njegoševe ulice, Trg slobode, Ulica Modene, deo Ulice Ilije Ognjanovića, Ulica Kralja Aleksandra i prolaz uz Menratovu palatu.

Tender je usledio nekoliko meseci nakon arhitektonskog konkursa koji se bavio istom temom.

Međutim, u konkursnoj dokumentaciji UGZI nije obavezao projektanta da koristi nagrađene radove, ali je naveo da se oni mogu koristiti u celosti ili u delovima, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: gradnja.rs

POPULARNO