Od klasične muzike - preko roka, popa, panka... u Novom Sadu Дoček 7527.


Nova godina po starom kalendaru ove godine je dočekana znatno
svečanije, opravdavajući titulu Evropske prestonice kulture, a time i slaveći bogatstvo različitosti koje su se oduvek negovale u Novom Sadu, što, kao organizator, potvrđuje i Fondacija „Novi Sad 2021”.

Svi koji su se ovog 13. januara zatekli u Srpskoj Atini, i dalje praznično raspoloženi, imali su priliku da uživaju u programima za sve ukuse, koji su u popodnevnim i večernjim satima realizovani na četrdesetak mesta širom grada.

Veliki broj posetilaca je gotovo sat pre zakazanog događaja bio primetan na svakoj lokaciji.

Sinagoga, pozorišta, muzeji, Kulturna stanica „Svilara”, Spens i Kulturni centar Novog Sada samo su neka od mesta na kojima se uz zvučna imena publika veselila, a uz repertoar za sve ukuse, našlo se ponešto i za sve uzraste, kao što su mjuzikl „Ko se boji Isadore Dankan” u Galeriji Matice srpske i nastup Osnovne muzičke škole „Josip Slavenski” u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, prenosi Dnevnik.

Od klasične i duhovne muzike, preko roka, popa, panka, regea, hip-hopa, do elektronske muzike, svi su upotpunili proslavu dočeka 7527. i opravdali epitet jedinstvenog koncepta po kojem je Novi Sad prepoznatljiv.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/NoviSad2021