Na proleće stiže asfalt u braće Krkljuš


Stanovnici Adamovićevog naselja obratili su se redakciji
Dnevnika sa žalbom da je Ulica braće Krkljuš, deo koji spaja Ulicu Olge Petrov i Teodora Pavlovića, ostao neuređen.

Oni su se zapitali zašto je njihova ulica „zaboravljena“ kada je pre nekoliko godina JP „Zavod za izgradnju grada“ uredilo susednu Ulicu Olge Petrov.

Po rečima žitelja, put dužine od oko 90 metara pun je rupa i neravnina. Nakon kiše ili snega blato koje nastane stvara probleme pešacima koji se „ukaljaju do guše“, a posebno majkama koje guraju dečja kolica, ali i automobilima.

Kako kažu, ne traže mnogo – žele da, ako već nije asfaltirana, makar „za prvu pomoć“ bude posuta tucanikom, što bi, po mišljenju stanovnika, umanjilo količinu blata. Ističu da imaju utisak da su zaboravljenii jer su sve druge ulice u okolini uređene. U međuvremenu, uspeli su da saznaju da je uređivanje tog kolovoza već duže u planu pa su se zapitali zašto još uvek nisu videli nijednu mašinu.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije kažu da je s ponuđačem, kompanijom „Set“ DOO iz Šapca u toku izrada tehničke dokumentacije saobraćajnih površina s pratećom infrastrukturom za tu ulicu. Nakon toga će se stvoriti uslovi da se pristupi radovima, koji su u skladu sa važećim urbanističkim planom.

Planskom dokumentacijom su u toj ulici predviđeni saobraćajnica širine pet metara, obostrane pešačke staze i parking s istočne strane ulice.

Osim toga, nadležni najavljuju da će građevinski radovi početi oko 15. marta, ali i da će razmotriti predlog da se privremeno sanira postojeći kolovoz shodno prioritetima i raspoloživom novcu.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija