Na Keju u planu novi deo grada - bez neprijatnih mirisa


Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ sprovelo
je u 2018. godini nekoliko važnih investicija u komunalnom sistemu Novog Sada.

Kako kažu u ovom preduzeću, završeni su svi radovi koji su započeti u 2017. godini, a posebno izdvajaju  izgradnju vodovodne mreže za drugu visinsku zonu u Bukovcu i početak gradnje rezervoara za to naselje,te  izgradnju nove crpne stanice – NGC 1 kod Kvantaške pijace. Tokom upravo završene sezone, izgrađeno je oko 440 pojedinačnih priključaka na vodovodnu mrežu i oko 100 priključaka na kanalizacionu mrežu kroz pojedinačnu izgradnju što ukazuje na povećan broj investitora, ali i činjenicu da je to najveći broj izgrađenih pojedinačnih priključaka do sada, prenosi Dnevnik.

Govoreći nedavno o gradskom budžetu planiranom za investicije, prvi čovek Novog Sada Miloš Vučević apostrofirao je radove na Crpnim stanicama.

Naš cilj je da oslobodimo jednu od najatraktivnijih parcela za stanogradnju ili videćemo za koju svrhu će biti najpogodnija, a sa koje su se do sada širili neprijatni mirisi. Treba videti i kako da ugasimo crpnu stanicu na uglu Keja žrtava racije i Radničke ulice, a da ne raskopavamo kej.

Neophodno je da Crpnu stanicu premestimo ka Kvantaškoj pijaci, a jačanje kapaciteta te Crpne stanice je preduslov za izgradnju Centralnog prečistača, istakao je Vučević, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO