Na Grbavici, u najskupljoj zoni - a nemaju kanalizaciju


Predstavnici nekoliko zgrada u Ljermontovoj ulici na Grbavici
suočeni su sa, kako kažu, višedecenijskim problemima, prvenstveno komunalnim i urbanističkim, a naveli su i nerešene imovinsko-pravne probleme.

Kako su naglasili, njihovi stanovi pripadaju prvoj zoni za plaćanje poreza, što oni redovno izmiruju, ali zauzvrat nemaju adekvatne uslove za život u tim objektima.

Najveći problemi su u zgradama 2 i 4 gde se nalaze samačke sobe, koje su vremenom njihovi stanari pretvorili u stanove. Samostalno je svako izgradio kupatilo, ali kanalizacija nije legalno urađena, već je sprovedena po spoljnim delovima zgrada. Te cevi često pucaju i tada dolazi do izlivanja na ulicu, što predstavlja opasan izvor zaraze - zabrinuti su stanari tih zgrada, ali i okolnih, prenosi 021.rs.

Zajednički problem stanara u Ljermontovoj od broja 2 pa sve do broja 16, kako su naveli, predstavlja nepostojanje trotoara i pešačkih staza, nedostatak parking mesta, neosvetljene ulice i pasaži, kolovoz je prepun rupa i potrebno ga je asfaltirati, a zbog nedovoljne širine puta, kamioni JKP "Čistoća" otežano prolaze, pa se kontejneri, kojih je takođe nedovoljno, neredovno prazne, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija