Javno - privatno partnerstvo jedna od opcija za novi stadion Voše


"Titula Omladinske prestonice Evrope, koju smo poneli kao
jedini grad van Evropske unije, potvrda je da vodimo održivu politiku za mlade ljude, da radimo na tome da imaju šansu za rad, za razvoj, za napredak, za život kakav oni vole i žele da kreiraju u Novom Sadu, i u Srbiji. To je mnogo više od samih festivala, koncerata, i drugih događaja, a biće ih preko 160 samo u ovoj godini", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević za RTV i emisiju Grad i mi.

Odgovarajući na pitanje da li je onda slučajno da je u godini kada je Novi Sad omladinska prestonica Evrope, baš jedan mlad i uspešan sportista, fudbaler Dušan Tadić koji je "dete FK Vojvodine" poneo najviše gradsko priznanje - Februarsku nagradu, te da li to znači da nas u ovoj godini očekuje i konačno investiranje u stadion najstarijeg srpskog fudbalskog kluba, gradonačelnik kaže:

"Dušan Tadić i treba da bude uzor mladima, kao uspešan sportista koji na najbolji način predstavlja svoj grad, i svoju zemlju. S druge strane, verujem da ćemo dobiti novac od republike za investiranje u stadion "Karađorđe". Spremni smo i mi da učestvujemo u tome, ali i da razgovaramo o javno – privatnom partnerstvu, kao jednoj od opcija. Vreme je da Novi Sad dobije stadion kakav zaslužuje, ali i da pokažemo da taj deo grada gde su Spens i stadion, i dva tržna centra, ima budućnost, i da će se tu još mnogo investirati", prenosi RTV.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija, Pixabay

POPULARNO