Izgradnja kompletno novog stadiona Voše na istoj lokaciji - jeftinije od rekonstrukcije?


Odžan sastanak, pripreme za rekonstrukciju ili gradnju novog

– Stadion „Karađorđe” u Novom Sadu doživeće temeljne promene i rekonsktrukciju – najavio je  gradonačelnik Miloš Vučević.

Kako je naglasio, nakon sastanka s predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja, uslediće „lepa vest za ljubitelje sporta”.

– Sa Kancelarijom za javna ulaganja smo imali sastanak o Stadionu „Karađorđe”. Mislim da će i to biti lepa vest za ljubitelje sporta, da obezbedimo projekat i novac za izgradnju novog stadiona, na istoj lokaciji. Jedan moderan sportski stadion, kakav Novi Sad zaslužuje – izjavio je Vučević medijima, prenosi Dnevnik

– Stadion „Karađorđe“ bi se gradio po sistemu „projektovanje i izvođenje”, s predviđenim parking-prostorom. Videćemo kakvi su predračuni i koliko će iznostiti takva investicija. Po nekim početnim idejama i nacrtima, predviđene su i dve etaže za parkiranje ispod zemlje. Sad je na projektantima da pokažu šta je realno i da se, spram ekonomskih mogućnosti, opredelimo za najbolju soluciju. Mislim da će se ići na izgradnju čisto fudbalskog stadiona, bez atletske staze, imajući u vidu da je u toku projektovanje Atletskog centra na Jugovićevu.

Po njegovim rečima, koncept je da „Karađorđe“, ako se ovaj projekat uspešno realizuje uz podšku Republike, postane klasičan fudbalski stadion, natkriven naravno, po standardima UEFA i FIFA.

– Videćemo, moguće je da će biti izgradnja kompletno novog „Karađorđa” na istoj lokaciji. Možda će to biti jeftinije nego da rekonstruišemo postojeći. To je sad već pitanje struke – kazao je Vučević.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO