Heroina iz Srbije koja je spasila dete: Nisam očekivala da će ceo svet pričati o meni


Irena Ivić iz Prokuplja postala je planetarna zvezda

Ne postoji medij u SAD, ali i širom sveta, koji nije preneo vest o Srpkinji kako u Milvokiju spasava osmomesečnu devojčicu dok je bosonoga i oskudno odevena hodala ulicom po hladnom vremenu.

Naime, ona je prošlog meseca vozila gradski autobus ulicama Milvokija, na svojoj svakodnevnoj ruti, kada je u jednom trenutku skrenula pogled i ugledala dete, a sada je za Blic opisala kako je usred vožnje primetila devojčicu, kako se oseća sada, da li su je iznenadile reakcije koje stižu iz celog sveta, ali i da li zna kako je dete uopšte završilo na ulici bez nadzora.

- To je bilo jutro, vozila sam i na drugoj strani ulice videla malo dete kako trči. Odmah sam zaustavila autobus. Znate, u blizini tog mesta je i autoput. Morala sam da zaustavim vozilo. Moj cilj je bio samo da zgrabim dete i da ga sklonim - ispričala je za Blic maltene u dahu.

Objašnjava da joj je odmah bilo jasno da devojčica, za koju je, kako kaže, prvo mislila da je dečak, ima oko godinu dana.

- Unela sam dete u autobus i počela da pratim protokol koji imamo za takve i slične situacije. Pozvala sam dispečera, a onda su obavešteni i vatrogasci i policija. Brzo su došli, a došao je i moj supervizor - kaže Irena.

Ona otkriva da je bila veoma zbunjena i da ju je situacija prilično omela.

- Znate, pogodilo me je, baš sam se zbunila. Jedna putnica je prišla i dala mi jaknu. Imala sam svoju, bila mi je na sedištu, ali verujte uopšte se nisam setila - rekla je za Blic, dodajući da se devojčica ubrzo smirila kada ju je uvila i smestila u krilo, pa je samo stavila prst u usta i zaspala.

- Nisam očekivala ovakve reakcije. Jesam da mi možda nadređeni nešto kaže ili da me pohvali, ali da ceo svet priča o ovome, nikako. Govorila sam sa brojnim medijima, svi me zovu. Znate, toliko sam se umorila da danas zbog toga i poziva nisam mogla ni da odem na posao - skromno priča Irena za Blic.

izvor: Blic, agencije, foto: youtube.com