Golman Voše konačno u reprzentaciji Srbije - Rockov i Mesarović idu na Karibe


Pred fudbalskom reprezentacijom Srbije je odlazak na Barbados
gde će, 24. i 27. januara, odigrati prijateljske utakmice sa selekcijom ostrva Sent Kits i Nevis, odnosno Barbadosa.

Naš državni tim činiće igrači koji nastupaju u domaćoj Superligi, a među pozvanima za ovu akciju nalaze se i dvojica fudbalera Vojvodine - golman Emil Rockov i vezni fudbaler Aleksandar Mesarović.

U jesenjem delu prvenstva Rockov je bio među najboljim igračima novosadskih crveno-belih, pa su, posebno u finišu lige, sve češći bili komentari kako je zaslužio poziv i u državni tim. Kao istinski profesionalac, Emil se na to nije puno obazirao, već je nastojao i nastoji da velikim radom unapredi samog sebe, a na poziv u državni tim, kako sam ističe, gleda ka na prirodni sled stvari.

„Poziv u reprezentaciju služi kao pokazatelj da je sportista, u ovom slučaju to sam ja, na dobrom putu u karijeri“, rekao je Rockov, koji će upravo na Barbadosu, 27. januara, proslaviti 24. rođendan.

„To je ujedno i dokaz da postoji pomak u mom individualnom napretku i to u procesu koji je, sam po sebi, relativno spor i dugotrajan. Sigurno je da mi prija to što ću imati priliku da obučem dres Srbije, tim pre što sam, još dok sam bio dosta mlađi, nastupao za U-17 selekciju, a posle više nisam bio pozivan u reprezentativne selekcije. Konačno, igranje za svoju zemlju i jeste nešto čemu svi sportisti teže i zbog čega toliko rade, pa mi, i sa te strane, ovaj poziv puno znači.“

Lepšu i atraktivniju destinaciju za debi i nacionalnom timu plavkosi čuvar mreže gotovo da nije mogao ni da zamisli od Kariba i ostrva Barbdos.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić