Frizer iz Italije zbog ljubavi došao u Novi Sad


Stranci koji dođu u naš grad često kažu da nikada nisu pomislili
da će neki drugi grad doživeti kao svoj dom, a Novi Sad im brzo promeni mišljenje.

Tako je bilo i u slučaju frizera iz Italije, Leonarda Kolavita, kojeg je u Novi Sad dovela ljubav, prenosi RTV.

Iza vrata jednog frizerskog salona u Ulici Stevana Musića, dočekaće vas nasmejani frizer Leonardo, rečima: Ciao Bella! Come stai?

U Novi Sad iz Italije došao je pre sedam godina, prvobitno zbog posla, ali se onda zaljubio u jednu plavooku Novosađanku, Milicu. U nju i u naš grad, koji se kako kaže, ističe po bogatoj kulturi i druželjubivim ljudima koji su slični Italijanima sa juga. Dok je za njega pica i dalje najbolja u Italiji, kaže da i u Novom Sadu, ima svoje favorite kada je hrana u pitanju.

"Novi Sad, ćevapi, forever, okej. Sviđa mi se centar grada, sve se nalazi na jednom mestu i sve usluge su dostupne. Strukturno je dobro osmišljen, zaista lep grad, a posebno volim Petrovaradinsku tvrđavu, sat i taj stari deo grada", kaže Leonardo za RTV.

U Novom Sadu, očarale su ga i lepe žene, kao i njihov smisao za estetiku.

"Žene u Novom Sadu mnogo vode računa o sebi, o lepoti tela, kose i kože, ali i o unutrašnjoj lepoti koja je ipak mnogo važnija i govori glasnije od fizičke. Iako je ranije možda bila primetna razlika između Novosađanki i Italijanki, sada je nema", kaže Leonardo.

On je svoj svet promenio iz korena kada se preselio u Novi Sad i dokazao da je fraza "dom je tamo gde je srce", jedna od najživotnijih ako joj ti daš smisao.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: pixabay