Dve velike kapitalne investicije: Novi Sad dobija veletržnicu i novu Satelitsku pijacu (kao manja Limanska)


Ova godina bi trebalo da bude važna za JKP Tržnica pošto se
očekuje da se reše dve velike kapitalne investicije, a to je da Grad Novi Sad odredi lokaciju za Kvantašku pijacu, odnosno veletržnicu, kao i da se Satelitska pijaca, koja je trenutno u privremenoj fazi, dovede do konačnog i trajnog izgleda.

Postoji plan koji podrazumeva objedinjavanje zadnjeg placa i Satelitske pijace i ako se to ostvari, napraviće se praktična pijaca s 20 lokala, smeštenih s obe strane. Biće prekriveni i povezani ulicom dugom oko šest metara s glavnim ulazom, osim kojeg će postojati još tri pomoćna. Izgledala bi kao manja Limanska pijaca, ali nepokrivena.

„Ozbiljan problem, po meni, koji pod hitno mora da se reši, jeste ono ruglo koje zovemo Kvantaška pijaca, pored Žeželjevog mosta“, kaže za Dnevnik direktor Tržnice Dušan Bajić.

„Ona i kao takva vrhunski radi, konditorski deo je bolje posećen nego bilo koji market, i upravo zbog toga je ovom gradu neophodna Veletržnica, iz dva razloga: radi zadovoljenja potreba građana, kao i činjenice da je Novi Sad ipak srce Vojvodine i odavde bi trebalo da kreće velika prodaja i prikupljanje svih poljoprivrednih proizvoda koji bi se konfekcionirali i dalje plasirali kuda treba.“

U planu je kupovina dve čistilice, velika za Najlon pijacu, kao i manje električne za Satelitsku, kojom se čiste zeleni delovi, i njena upotreba je 100 odsto ekološka. Trebalo bi da se izgradi montažno-demontažni magacin na Najlon pijaci, nabavi određenog broja novih vitrina, za šta je predviđeno oko pet miliona, kao i tezgi, u vrednosti od četiri miliona dinara, prenosi Dnevnik.

izvor: Dnevnik.rs, agencije, foto: Pixabay

POPULARNO