Defile mažoretkinja održan večeras u centru grada


Defile mažoretkinja, koji najavljuje jubilarni
50. “Praznik mimoze” u Herceg Novom, održan je večeras u centru grada, a svečanosti su prisustvovali predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i predsednika Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Defile je startovao ispred Gradske kuće, a povorka, praćena orkestrom, nastavila je put duž Zmaj Jovine ulice, da bi se ponovo vratila na Trg slobode.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić zahvalio se prijateljima iz Herceg Novog, “koji u kontinuitetu, najavljuju praznik mimoza i u Novom Sadu”.

– Praznik mimoza je festival po kojem je Herceg Novi poznat i prepoznat. Zato pozivam Novosađane da uzvrate posetu Herceg Novom i da zajedno sa Novljanima učestvuju u njihovom jubilarnom prazniku – poručio je predsednik novosadskog parlamenta Zdravko Jelušić.

Karavan mimoze u Novom Sadu organizovala je Turistička organizacija Herceg Novog, a predsednika Opštine crnogorskog primorskog grada Stevan Katić izrazio je zadovoljstvo što je jubilarni Praznik mimoze najavljen i u Novom Sadu.

– Mimoza je prelep cvet po kojem je Herceg Novi poznat, a duh mediterana koji on nosi danas je prisutan i u Novom Sadu.

Zadovoljstvo mi je što smo bili vaši gosti i pozivam vas da nam se pridružite u proslavi jubilarnog 50. Praznika mimoze. Imaćete šta da vidite i čujete, jer Novljani i Bokelji su poznati po pučkim svečanostima tokom zimske turističke sezone – kazao je Katić.

Jubilarni 50. Praznik mimoze počinje 1. februara i trajaće 50 dana.

foto: skupstina.novisad.rs