Telepčani traže se sačuva zelena površina i pretvori u park


Novosadskoj upravi je predata peticija sa 2.500 potpisa
stanovnika Telepa koji traže da se postojeća zelena površina na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice sačuva i pretvori u park, umesto da se na njenom mestu izgradi Vatrogasni dom.

Peticija je pokrenuta pre izvesnog vremena, a sada je predata i građani očekuju da će tako uticati da se izmeni urbanistički plan.

Jedan od pokretača peticije Aleksandar Lazarević za 021.rs priča da su se građani organizovali jer su sve površine oko Bulevara patrijarha Pavla, koje su planirane da budu pretvorene u parkove, postale građevinski placevi. On navodi da su prema planu generalne regulacije iz 2006. godine, kao i prema planu detaljne regulacije iz 2007. godine, oko Bulevara bila predviđena čak tri parka. Jedan već postoji, ali je neuređen i nije u skladu sa planskim dokumentima, drugi je trebalo da se nalazi na potezu od hotela Vigor do Ulice Feješ Klare, ali danas najveći deo te površine zauzima benzinska pumpa, dok je na trećoj lokaciji planiran Vatrogasni dom.

Lazarević za 021.rs. navodi da građani nisu protiv izgradnje Vatrogasnog doma, jer znaju da je to potrebno Novom Sadu, ali da stanovnicima Telepa nije jasno zašto se ne koriste postojeće građevinske parcele, nego zelena površina.

"Niko nije protiv izgradnje Vatrogasne stanice. Nama je apsolutno jasno da je Gradu potrebna jedna dobra lokacija za ovakav objekat. Ono što ipak nije jasno i o čemu se izgleda nije razmišljalo, jeste da se uvek kada treba nešto da se izgradi, brišu zelene površine iz planova. Zašto Vatrogasni dom ne bi bio izgrađen tamo gde su planirane zgrade", pita se sagovornik 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

POPULARNO