Tadić: Voša je balkanski Ajaks


Srpski reprezentativac već osam godina je u inostranstvu

U intervju za holandski magazin “Voetbal International” izneo kako je počela njegova fudbalska karijera, prenosi butasport.rs.

„Oni su uvek bili veoma jaki. Bliska smo porodica. Zbog fudbala sam se brzo osamostalio. Odrasli smo u Bačkoj Topoli, malom gradu na severu Srbije. Stao sam prvi put na fudbalski teren sa šest godina. I nisam želeo da ga napustim. Sa 14 me je želela Vojvodina, sa sjajnom fudbalskom školom. Nešto kao Ajaks, samo na Balkanu. Morao sam da se preselim sa sestrom u Novi Sad. Tada sam naučio kako da stanem na noge“, počeo je Tadić.

Otac Dušana Tadića takođe je bio fudbaler, međutim nije imao novca za profesionalnu karijeru.

„Moj otac je bio jako dobar fudbaler. Imam talenat na oca. On se bolje služio desnom nogom, igrao je na sredini. Samo, živeo je u selu, pa nije imao novca da napravi profesionalnu karijeru. Morao je da radi. Drago mi je što sam ga učinio ponosnim svojim dostignućima. Zna da bude vrlo kritički nastrojen. Kada odgleda moj meč kaže mi šta sam radio dobro, ali posebno ono što bi trebalo bolje da radim sledeći put. Taj entuzijazam kod njega.“, istakao je srpski vezista.

Dušana su uvek hvalili za dobru radnu etiku.

„To mi je posebno drago da čujem. Ali za mene je taj entuzijazam normalan. Nikada nisam ništa drugo radio. Ako sam želeo da budem bolji od drugih morao sam da živim za to. Kada su moji vršnjaci koji su mogli svašta sa loptom išli da piju alkohol, ja sam vreme provodio u školi i na fudbalu. Radio sam dosta na fizičkoj spremi, da budem jači. To nije bio luksuz već potreba. Igrao sam mečeve kao napadač protiv prljavih igrača koji samo gledaju kako da te udare i uplaše. Shvatio sam da moram da budem jak i da ih se brzo otarasim. Tako sam postao bolji i stigao do Holandije“, zaključio je Tadić.

izvor: butasport.rs, foto: fss.rs

POPULARNO