Srbiji titula najbolje turističke destinacije - glavne atrakcije Novi Sad i Beograd


Poznati sajt "Travel leming" objavio je koje su najbolje destinacije
za posetu u 2019. godini po izboru čitalaca, a brojni blogeri i uticajni ljudi na društvenim mrežama odlučili su se za Srbiju.

Žiri ovog sajta odabrao je prvo 44 odredišta koja treba posetiti, da bi na kraju odabrao konačnih šest najboljih, po jedno na svakom kontinentu sem Južnog pola, a onda su čitaoci zamoljeni da glasaju za svoje favorite.

Srbija je završila na prvom mestu.

"Od srednjovekovnih gradova gde možete da proživite bogatu istoriju do modernih gradova u kojima možete da uživate u poslednjoj modi i kulturi, Srbija je možda i najpotcenjenija destinacija na planeti", navode iz Travel leminga.

"Iskusite impresivne tvrdjave dok plovite Dunavom, istražite divne planine oko Zlatibora, vidite uličnu umetnost Beograda ili se provedite u jednom od prestoničkih plovećih noćnih klubova", savet je poznatog sajta, preneo je RTS.

Posle Srbije, na listi su Valjadolid (Srednja Amerika), Orandž (Australija), Malavi (Afrika), Lima (Južna Amerika) i Šri Lanka (Azija).

Kao glavne atrakcije, portal je izdvojio Novi Sad i Beograd, pa napomenuo da su se na listi posle Srbije našli, kako su napisali, Hvar, Hrvatska i Slovenija.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo

Novi Sad treći na listi najboljih svetskih destinacija - ispred Majamija, Katmandua, Meksiko Sitija...

POPULARNO