Soliter na mestu zelene površine na uglu Kisačke, dizanje spratnosti na Grbavici...


Vladajuća koalicija odbila je na sednici više stotina prigovora
građana i dozvolila zidanje solitera na mestu zelene površine na uglu Kisačke i Jovana Subotića.

Oni su takođe dali saglasnost i na niz drugih urbanističkih planova kojima se dozvoljava podizanje spratnosti i smanjenje zelenila.

Sama rasprava na sednici je protekla uz protivljenje opozicionih odbornika predloženim planovima. Opozicija je isticala da kao predstavnici građana u Skupštini treba svi da uvaže zahteve stanovnika Novog Sada. Međutim, predstavnici lokalne vlasti su bili protiv, uz tvrdnju da iza primedbi na planove ne stoje građani, nego njihovi politički protivnici iz DS-a i drugih opozicionih partija.

U ime Grada odbornicima se obratio zamenik gradonačelnika Srđan Kružević koji je sve pritužbe i žalbe odbio i ponovio tezu da iza njih ne stoje građani, nego njhovi politički protivnici iz opozicije koji time žele da ih destabilizuju i spreče dalji razvoj grada koji traje od 2012. godine.

"Novi Sad se razvija, mora da se gradi i nećemo posustati zbog 50 ili 70 potpisa opozicije i tvrdnje da ne razvijamo grad", naveo je Kružević.

Najveća rasprava je bila u vezi sa planom bloka oko Ulice Vojvode Bojovića i već pomenute livadice, ali se dosta pričalo i o primedbama na gradnju niza garaža na Grbavici i dizanja spratnosti u tom delu grada. Takođe, rasprava se vodila i zbog plana da na uglu Futoške ulice i Mikole Kočiša umesto niza prizemnih objekata namenjenih privredi budu izgrađene stambene zgrade od šest ili sedam etaža, da na uglu Rumenačke i Bulevara Kralja Petra I umesto prizemnih i jednospratnih kuća nikne kompleks stambenih zgrada do 12 spratova, kao i da na uglu Partizanske i Sentandrejskog puta budu izgrađene stambene zgrade do četiri sprata.

Na većinu primedbi vlast nije odgovorala, mada je opozicija navodila različite argumente, prvenstveno ističući da se iz prigovora na planove vidi da su građani protiv dizanja spratnosti i smanjenja zelenih površina.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO