Sneg padao tokom cele noći - usporen saobraćaj, zimske službe na terenu


Sneg je padao tokom cele noći, pa je saobraćaj u Novom Sadu
usporen.

Zimske službe "Puta", "Čistoće", "Gradskog zelenila" i "Parking servisa" su na terenu celu noć i rade na raščišćavanju puteva, prilaza pešačkim prelazima, autobuskim stajalištima, trgovima, parkovima, mostovima... Ulice se posipaju solju.

Putevi prvog prioriteta su prohodni, čišćenje ostalih saobraćajnica može se očekivati tek kada sneg prestane da pada. Inače, ulice se smatraju prohodnim ako na kolovozu ima do pet centimetara snega i to je uobičajeno pod okolnostima kada sneg ovako intenzivno pada.

Autobusi se kreću usporeno i redovno, dok je otežano na sremskoj strani grada. Vozačima se savetuje da obrate pažnju na brzinu kojom voze. Zimska oprema je obavezna i neophodna.

Na snazi je ograničena brzina kretanja vozila na sledećim deonicama: Čenej-Kisač, Kisač-Irmovo, na putu za Plantu, za Nemanovce i Pejićeve salaše, za rafineriju i Šangaj, Kovilj-Budisava, Kovilj-Gardinovci, Rumenka-Kisač, Kisač-Stepanovićevo, Veternik-Sajlovo, Put Šajkaškog odreda, na Varadinskom mostu, Mostu slobode i petlji Mišeluk.

Ako na parkingu pod naplatom ima više od 5 cm neočišćenog snega, parking se na tom mestu ne naplaćuje.

Za danas je u Novom Sadu najavljeno da će biti oblačno sa snegom, dnevna temperatura oko 0°C. Sneg bi trebalo da prestane da pada u noći subote na nedelju.

izvor: 021.rs, agencije, foto: facebook.com/JkpCistocaNoviSad

POPULARNO