Sneg i skijanje ispred Spensa: Svetska imena snouborda dolaze u Novi Sad


Pred sam kraj 2018. godine, zavisnici od adrenalina imaće priliku
da uživaju u vratolomijama snoubord majstora koji stižu iz svih delova Evrope i naše zemlje.

Pobednici prošlogodišnjeg Avalanche Risk City Jam takmičenja potvrdili su dolazak i ove godine.

Svetska imena snouborda, Boton Fritz iz Mađarske, Nejc Ferjan i Pok Podgorelec iz Slovenije u petak će se opet spuštati niz novosadsku snežnu stazu na platou Spensa, a uz njih i najbolji srpski snouborderi i reprezentativci Matija Milenković, Janko Kolarević, Todor Jović i Jelena Ignjatov.

Pored takmičara, ovaj jedinstveni događaj uveličaće i poznata novosadska imena koja će zagrejati atmosferu do usijanja. Gosti Avalanche Risk City Jam-a biće i Vojislav Malešev, frontmen benda Drum'n'Zez, Dejan Ćirjaković, poznat kao Boškić iz Državnog posla, dizajnerka odeće Jana Šolaja, Uroš Štrboja, majstor uličnih grafita, Jovan Špira Obradović, mc i muzički producent , Andrija Brica Nikotović koji brine o izgledu brojnih Novosađana, kao i selektor snoubord reprezentacije Filip Filipović.

Podsetimo se, u petak 28. decembra, u 16 sati počinju "City Jam" kvalifikacije, dok je za 18 časova zakazana ceremonija otvaranja snežnog takmičenja.

Nadmetanje vrhunskih snoubordera gledaćemo od 18.15 sve do 20.30, kada je proglašenje pobednika ove jedinstvene i neponovljive "snežne frke" u našem gradu.

Za dobru atmosferu tokom ovih nekoliko adrenalinskih sati biće zaduženi DJ Kick Kong i DJ BoBado.

Drugog dana, u subotu, 29. decembra novosadsko otvoreno skijalište "City Jam KIDS" ugostiće posetioce svih uzrasta, a poseban program pripremljen je za najmlađe. Od 9 sati mališani će imati priliku da napraveprve ski korake pod budnim okom iskusnih profesionalaca, u okviru Škole zimskih sportova, dok će u 11.30 početi takmičenje za decu u slalomu.

Na stazi koja je prethodno veče bila mesto okršaja najboljih bordera, u subotu će se skijati i sankati deca, a očekuju ih i različite radionice na kojima će uz animatore i članove ski i snoubord klubova moći da zađu u svet zimskih sportova.

Skijalište će u subotu biti celodnevni poligon za njihovu zabavu, sve do 17 sati kada se zatvara.

Svi posetioci moći će da se ogreju u chill zoni gde će uživati u neodoljivim ukusima vrhunskih gurmanskih specijaliteta, uz neizbežno kuvano vino i čaj, baš kao u pravim ski centrima.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: facebook.com/avalacheriskcityjam

POPULARNO