"Rušenje Spensa nije u ovom trenutku apsolutna opcija - stadion Voše po želji navijača, neće biti izmešten"


Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da Novi Sad
iduće godine očekuje niz značajnih događaja - biće Evropska prestonica mladih i biće završeno više kapitalnih objekata.

U intervjuu za emisiju "Licem u lice sa Ivasom" Telegraf TV-a, on je podsetio da je ove godine obeleženo 100 godina od završetka Prvog svetskog rata i prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, prenosi RTV.

On je još rekao da je za njega "par ekselans događaj godine otvaranje Žeželjevog mosta".

"Posle 19 godina, Novi Sad je dobio sva tri mosta nazad koje su nam banditski oduzeli i srušili bombardovanjem. Zgrada RTV, koja je simbol stradanja Novog Sada te 1999. godine, njenom rekonstrukcijom biće potpuno stvorena jedna potpuno druga slika i dimenzija grada", rekao je Vučević.

Što se tiče sporne izgradnje tržnog centra "Promenada", koja je pod privremenom dozvolom, on je rekao da je to sada sređeno, da je to najveća investicija u Novom Sadu i da je do sada direktno u budžet grada uplaćeno 40 miliona evra.

Vučević je rekao i da je za Spens doneta odluka da se produži neobavezujući međunarodni javni poziv za javno-privatno partnerstvo ili koncesiju s privatnim partnerom do 15. februara 2019. godine.

"Poslali smo pozive na sve ambasade, na sve privredne komore, na sve adrese gde možemo da detektujemo da postoje moguća zainteresovana lica. Da testiramo tržište, da li postoje interesovanje da privatnik uđe s nama i da zajednički rekonstruišemo, ulažemo u Spens, očuvamo, unapredimo i sačuvamo ga. Za duži period", rekao je Vučević, dodavši da rušenje nije u ovom trenutku apsolutna opcija.

Najavio je i da će stadion "Karađorđe" biti rekonstruisan, da po želji navijača, koju grad uvažava, neće biti izmešten, kao što je bilo predlagano, prenosi RTV.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo