Rezultati istraživanja zabrinjavajući - Svaki peti učenik na velikom odmoru odlazi u kladionicu


Učenici u Novom Sadu skloniji su kockanju nego njihovi vršnjaci
u manjim gradovima Vojvodine, a čak polovina njih oproba se u nekoj od igara na sreću već između desete i četrnaeste godine.

Jedan od razloga je to što je u veoj sredini veća dostupnost kladionica i automat klubova i često su blizu škola.  Što je veća ponuda, veći je broj mladih koji će odlaziti na takva mesta da se zabave.

Kako raste broj onih koji igraju rekreativno, povećava se broj igrača koji će se vremenom izdvojiti kao zavisnici od kockanja.

U većem gradu teže je kontrolisati gde deca provode svoje vreme, dok se u manjim sredinama više ljudi međusobno poznaje i većina dece izbegava da odlazi u kladionice i automat klubove, jer je veća verovatnoća da njihovi roditelji saznaju gde su i sa kim bili. U velikom gradu se i troši više novca u odnosu na manje gradove, naročito za izlaske, a popunjavanje tiketa i igra na automatima su postali način da se lako i brzo dođe do novca.

Najzastupljenija igra na sreću je kladionica, pokazuje istraživanje koje je radila Jasmina Leković, dipl. psiholog iz Centra "Život nije igra". Leković za 021.rs kaže da su rezultati istraživanja zabrinjavajući.

izvor: 021.rs, agencije, foto: elxaval/freedigitalphotos.net