Putevi u Novom Sadu uglavnom prohodni - moguća kašnjenja GSP


Novosadske saobraćajnice prvog prioriteta i deo drugog prioriteta
su potpuno prohodne, ali ekipe Zimske službe JKP "Put" trenutno stoje jer zbog velikog minusa so ne može da deluje.

Kako navode u Zimskoj službi, saobraćaj se svuda odvija usporeno, nešto je usporeniji na sremskoj strani grada, na padinama Fruške gore, ali nema podataka o zastojima. Za sada je najkritičnije na trotoarima jer pešaci nailaze na neočišćen sneg i led pa je potreban oprez i odgovarajuća obuća.

Podsetimo, za čišćenje trotoara zaduženi su građani koji bi trebalo da očiste ispred svojih objekata. Za one koji ne budu ispoštovali ovu odluku, predviđene su kazne i do 50 hiljada dinara.

Šef Zimske sužbe Puta Gojko Etinski za 021.rs navodi da je u Novom Sadu zaleđeno tamo gde se uopšte ne radi, a to su trotoari i gde se pešaci kreću, kao i ulice u koje se ne čiste i u koje ne zalazi Zimska služba.

"U ulicama koje mi održavamo saobraćaj se odvija nesmetano i bez zastoja. Sinoć se radilo, jutros smo posuli so na sve saobraćajnice prvog prioriteta i deo drugog prioriteta, posebno na Fruškoj gori gde je najkritičnije. Sve ostale saobraćajnice danas ne možemo da radimo jer je ovo izuzetno jak mraz, ali čim popusti odmah ćemo se aktivirati", navodi Etinski za 021.rs.

On je za 021.rs ispričao i da će hitne ekipe nastaviti da se odazivaju na pozive ako negde dođe do toga da vozila ne mogu da prođu, odnosno da je potrebno da se omogući prolaz Hitnoj pomoći i drugim službama.

Novosadski gradski prevoz se odvija redovno, dok na prigradskim linijama ima otkazanih polazaka i to na onima koje vode ka Grabovu i Svilošu na sremskoj strani grada, i Lisu kod Čeneja na bačkoj strani grada.

Portparolka GSP-a Snežana Jaković navodi za 021.rs da se ne očekuju problemi u prevozu, ali da mole građane za razumevanje zbog eventualnih kašnjenja.

"Zbog vremenskih neprilika saobraćaj je usporen i otežan. Ima manjih odstupanja od reda vožnje, ali nema planskih otkazanih polazaka osim za Grabovo, Sviloš i Lis. Autobusi idu redovno do Popovice i drugih naselja na sremskoj strani grada", kaže Jaković za 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

POPULARNO