Pripreme terena za gradnju novog bulevara - 800 novih stanova na Novom naselju


Pripreme terena za gradnju saobraćajnice na Novom naselju
produžetka Ulice Bate Brkića su u toku.

Početak radova prvobitno je najavljen za 26. novembar, ali je zbog niskih temperatura i padavina, pomeren. U Ulici Bate Brkića, od raskrsnice s Bulevarom Jovana Dučića pa do zgrada „Inobačke”, postavljena je signalizacija za zabranu kretanja te su se tim putem juče pre podne kretali samo kamioni s građevinskim materijalom. Na prostoru gde je svojevremeno planiran bazen, a koji je već godinama zapušten, sada su postavljeni kontejneri s kancelarijama za građevince. Osim toga, na gradilištu je i deo mehanizacije, kao i cevi za instalacije, a kamionima se dovoze pesak i ostali građevinski materijali, prenosi Dnevnik.

Novi bulevar, odnosno produžetak Ulice Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, gradi „Put invest” iz Sremske Kamenice, s kojim je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije zaključila ugovor 16. novembra. Vrednost investicije je 370 miliona dinara (s PDV-om), a na deonici dugoj 550 metara predviđeno je rušenje objekata, a nakon toga komunalno opremanje. Za taj posao će „Put invest”, zajedno s firmama „Invest inženjering”, „Energotehnika – Južna Bačka”, i podizvođačima „Struja” (javno osvetljenje), „Enerdži-pro” (izgradnja vodovoda) i „AB & CO Geosystems” (geodetski radovi), imati 240 kalendarskih dana.

Početna faza radova podrazumeva raščišćavanje terena, što uključuje i rušenje i uklanjanje građevinskih objekata. Osim putne infrastrukture, u planu je i izgradnja vodovodne mreže i kanalizacionog kolektora, kao i postavljanje novog osvetljenja. Radiće se i hidroinstalacije, a svi radovi na podzemnoj infrastrukturi biće realizovani u saradnji i u dogovoru s nadležnim javnim preduzećima.

U Gradskoj upravi smatraju da će realizacijom investicije ceo kvart biti atraktivniji budućim investitorima, koji će želeti da grade višeporodične stambene objekte u blizini nove saobraćajnice. Osim toga, navode i da će izgradnjom produžetka Ulice Bate Brkića, kao i planiranih objekata, doći do kompletne rekonstrukcije kvarta za oko 800 novih stanova, za oko 2.000 stanovnika.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija

POPULARNO