Ove godine nema Koncerta godine - možda 13. januara, ili neke od narednih godina...


Prvi put od 2010. godine u decembru se na Spensu neće održati
Koncert godine, potvrdili su za 021.rs organizatori i PR služba Spensa.

Konstantin Polzović, jedan od organizatora Koncerta godine, za 021.rs kaže da postoji više razloga za neodržavanje manifestacije ovog decembra.

"Koncert godine je jedna jako složena stvar i prolazio je kroz mnoge faze. Razlozi su mnogobrojni. Naša najveća želja je da se sačuva dobar duh ovog grada koji je oličen u Koncertu godine. Nažalost ove godine nismo stigli da ga organizujemo što ne znači da ga neke sledeće godine neće biti. Nekad su okolnosti malo povoljnije, nekad su otežavajuće. U ovom periodu su neki naši saradnici imali druge planove i druge obaveze, pa nismo uspeli da obezbedimo da se desi onako kako smo to zamislili što ne znači da neki sledeći put nećemo moći", kaže Polzović.

I ranije je bilo prekida u održavanju ove manifestacije, pa je tako 2002. godine održan poslednji Koncert godine i tek 2010. je ponovo pokrenut, tako da mogućnost da se sledeće ili neke od narednih godina tradicija ponovo uspostavi nije isključena. Za sada postoji ideja saradnje sa Fondacijom 2021 pa će tako možda neki bendovi koji su bili planirani za ovogodišnji Koncert godine zasvirati 13. januara, u okviru dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru.

U razgovorima smo sa njima, kada bude nešto konkretno znaće se, jer će 13. januara biti doček na više lokacija u gradu, kao što je to bilo prošle godine. Videćemo šta će biti, ali očekujemo da će biti super", dodaje on, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: facebook.com/KoncertGodine

POPULARNO