Novosadski taksisti će prevoziti decu u auto-sedištima


Agencija za bezbednost saobraćaja poklonila je 20 auto-sedišta
Novom Sadu, sa idejom da se podele zainteresovanim taksi udruženjima.

"Za sada se ovom pilot-projektu pridružio SOS taksi, pa će Novosađani od 15. decembra imati mogućnost da pozovu ovaj taksi i zatraže vozilo sa auto-sedištem i decu prevoze bezbedno i u taksi prevozu. Pozivamo i ostala taksi udruženja da pokažu društvenu odgovornost i priključe se ovoj akciji", navela je Marijana Jovanović ispred Centra za promociju bezbednosti saobraćaja, koja je u Novom Sadu organizovala prvu Nacionalnu konferenciju o bezbednosti dece kao putnika.

Jovanović je dodala da će u narednom periodu obučiti i taksiste udruženja koja se prijave da pravilno postavljaju auto-sedište u svoj automobil.

Kako bi se podigla svest o značaju bezbednosti dece u saobraćaju, uz podršku Gradske uprave za saobraćaj, na teritoriji Novog Sada u toku je i edukacija 16.000 đaka od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola.

"Mi moramo obukom dece i roditelja podići svest društvu da bi se kroz pet ili deset godina ljudi ponašali najnormalnije u tom smislu, te da koriste sva moguća sredstva koja su obavezujuća da povećaju bezbednost u saobraćaju", rekao je član Gradskog veća zadužen za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić.

izvor: agencije, foto: ilustracija

POPULARNO