Novosadske dečije zimzarije na preko 20 lokacija u gradu


Osme Novosadske dečije Zimzarije započeće svečanim
programom otvaranja u petak 21. decembra 2018. i trajaće sve do 11. januara 2019. godine na preko 20 lokacija u gradu.

Prvi, decembarski deo ovogodišnje manifestacije (od 21. do 30. decembra) obeležiće svečano otvaranje Novosadskih dečijih BIG Zimzarija 21. decembra u 18 časova u prizemlju tržnog centa BIG i bazar kreativnih radionica na kom će se predstaviti svi učesnici ovogodišnjeg bogatog programa.

Nakon otvaranja, 21. decembra, decu očekuje čak 17 dana programskog šarenila osmišljenih pod sloganom "Kada kazaljke krenu unatraške 2": performansi, naučne i jezičke radionice, filmske projekcije, umetničke, muzičke i sportske radionice tokom kojih će naši najmlađi sugrađani ući u muzejske, galerijske i ostale prostore namenjene njima.

Kroz ove programe deca će u godini evropskog kulturnog nasleđa nastaviti da se upoznavaju sa značajnim umetničkim delima, starim zanatima, jezicima i kulturama drugih naroda.

Ideja manifestacije je da osposobi decu predškolskog i školskog uzrasta za kreativno osmišljavanje njihovog slobodnog vremena sa akcentom na učenje kroz igru i želju za istraživanje, kao i da im ponudi program namenjen njihovom uzrastu u različitim delovima grada.

Ovom prilikom, organizator manifestacije, okupio je preko 20 institucija i organizacija kako bi novosadskoj deci uzrasta od 4 do 14 godina, zajedno ponudili preko 120 kreativno-edukativnih i sportsko-rekreativnih programa, tokom zimskog raspusta.

Osmu po redu manifestaciju za decu Novosadske dečije BIG Zimzarije, organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra „BIG".

POPULARNO