Novogodišnji voz i u Novom Sadu - Deda Mraz deli paketiće


Od 15. do 30. decembra srpskim prugama, u sedam gradova
najmlađe će voziti novogodišnji voz. Praznična kompozicija u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Vršcu, Zrenjaninu...

Kretaće sa uobičajnih perona, ali će prevoziti posebne putnike. Preduzeće "Srbija voz" i ove godine organizuje novogodišnje putovanje za mališane. U Beogradu, radnim danom i vikendom, a u još šest gradova Srbije subotom i nedeljom, od 15. do 30. decembra, Deda Mraz će paketiće deliti u vozu.

Novogodišnji vozovi prvi put su "zazviždali" prošle godine u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Ovog puta obradovaće najmlađe i u Vršcu, Zrenjaninu, Užicu i Kraljevu. Žurka na šinama svuda će trajati oko sat vremena. Karta i vaučer za paketić koštaju ukupno 800 dinara, a kartu plaćaju i odrasli pratioci - po 400 dinara.

- U želji da se što veći broj mališana vozi novim i lepim vozovima "Srbija voza" i da im na najlepši način približimo železnicu, rešili smo da nastavimo akciju - kaže Dragan Stanković iz "Srbija voza". - Moći će da se provozaju vozovima koji saobraćaju srpskim železnicama. Prošle godine je bilo veliko interesovanje, pa smo ove godine znatno povećali broj polazaka i vožnju novogodišnjim vozom omogućili deci iz ukupno sedam gradova. Obavezno je predrezervisanje, da bi se znalo koliko je vaučera potrebno i koliko je interesovanje. Brojevi telefona su navedeni na sajtu "Srbija voza".

Prodaja karata počeće sredinom ove nedelje. U prestonici će novogodišnji voz kretati sa stanice na Topčideru, a karte će, osim na njoj, moći da se kupe na stanici Beograd "Centar" (Prokop) i na šalteru 17, jedinom koji još radi u zgradi nekadašnje Glavne železničke stanice, na Savskom amfiteatru. U ostalim gradovima karte će se prodavati na železničkim stanicama.

Novogodišnji voz u Beogradu će kretati radnim danima u 17.39, vikendom u 11.50 i 17.39. Polasci iz ostalih gradova biće organizovani subotom i nedeljom i to iz Novog Sada u 12.07, iz Vršca u 12 časova, iz Zrenjanina u 11.20, iz Niša u 11.55, iz Užica u 12.10 i iz Kraljeva u 13.10.

Podelu novogodišnjih paketića u vozu prvi put ove godine moći će da organizuju i kompanije. Za te svrhe biće organizovani dodatni polasci. Uslov je da putuje najmanje 80 dece. Dodatni polasci će biti mogući radnim danima u 11.50 ili u 15 časova.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: youtube.com

POPULARNO