Novi Sad slavi dve Nove godine - bogatstvo različitosti, doček za svačiji ukus


Novi Sad će proslavom dve Nove godine, po gregorijanskom
i julijanskom kalendaru, predstaviti bogatstvo različitosti koje ga čini autentičnim.

Na Trgu slobode 31. decembra publika će uživati u regionalnoj i svetski poznatoj muzici različitih žanrova, kad će nastupiti Manjifiko te „nadrealni” dr Nele Karajlić, koji će svoju muziku spojiti sa gudačkim kvartetom Kamernog orkestra „Kamerata Akademika”, prvakinjom Opere Srpskog narodnog pozorišta Jelenom Končar i horom Akademskog kulturno-umetničkog društva „Sonja Marinković”. Svoje mesto na žurki u najluđoj noći naći će i elektronska muzika koju izvodi ruski di-džej duo Filatov i Karas.

Trg republike predveče će ugostiti jedinstveni „Irie FM ”, proglašen za najbolji rege bend u Evropi 2012, kojem će prethoditi finalisti TAKT festivala Anita Šunjić, Bojan Aleksić (Chavez), Marko Babović i Vedran Ivorek. Ljubitelji džez pravca imaće priliku da čuju Pjotra Damasjeviča iz Poljske u kulturnoj stanici „Svilara”.

Za najmlađe Novosađane Doček 2019. biće tradicionalno organizovan u Dunavskom parku, uz Haos animatore, Dečji hor „Zvončići” i „Kreativni pogon”, koji će od Zmaj Jovinog spomenika povesti maskiranu povorku. U kulturnoj stanici „Eđšeg” biće održan mjuzikl za decu „Bah jezdi na kamili”, koji izvodi trupa umetnika iz Kine, SAD i Novog Sada.

Po julijanskom kalendaru, 13. januara grad će slaviti 7527. godinu. Dva Dočeka budući su termini svečanog otvaranja i zatvaranja 2021. godine, kad će Novi Sad poneti titulu Evropske prestonice kulture.

izvor: agencije, foto: novisad.rs

POPULARNO