Novi Sad premašio rekorde noćenja - veliko interesovanje turista iz Evrope i Kine


Za prvih 10 meseci ove godine, Novi Sad je premašio rekorde
noćenja, odnosno 20 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. "Zimska fantazija", Ledena Šuma i Egzit samo su neke od manifestacija, koje su privlačne turistima iz regiona, ali i onima iz inostranstva.

Po podacima Republičkog zavoda za statistiku Novi Sad je do oktobra ove godine posetilo oko 380.000 turista što je za 20 procenata više u odnosu na prethodnu godinu.

Zanimljiv podatak je da su turisti iz Kine pozicionirani na visokom trećem mestu, kada je u pitanju poseta našem gradu, kažu iz Turističke organizacije Novog Sada.

"I dalje imamo veliko interesovanje turista iz Evrope. Najveći broj iz Nemačke, Velike Britanije, okolnih zemalja Austrija, Mađarska, Rumunija, Bugarska. Ono što je interesantno da smo u našem info centru tokom oktobra meseca zabeležili dolazak turista iz Brazila, iz Indije, sa Filipina, iz Argentine", kaže Tihana Putin potparolka TONS-a.

Pored različitih znamenitosti, kulturnih i zabavnih događaja, posetioce mame vojvođanski specijaliteti i domaća rakija.

Dragan Stanojević, Udruženje ugostitelja ističe:

"Novo im je i žele da probaju, pogotovo, naša hrana je malo teška za njih, ali u principu, probaju sve, jedino što je uvek komentar, a to je da je obilno, ali bolje da ostane nego da fali."

Britanski turistički vodič i magazin "Lonely Planet" uvrstio je Novi Sad u top tri destinacije, koje treba posetiti u predstojećoj deceniji odmah nakon Kopenhagena i Šenzena.

foto: TONS

POPULARNO