Na Limanu nedostaje 5.000 praking mesta - u planu 5 garaža, minimum 30% fasade ozelenjeno


Javna rasprava o Predlogu plana generalne regulacije Limana
i Univerziteta uzburkala je novosadsku javnost, a o tome se razgovaralo i na javnom delu nedavne sednice Komisije za planove.

Na taj predlog planskog dokumenta koji je uradio JP „Urbanizam“ stiglo je  5.000 primedbi, a većina njih odnosila se na predviđenu izgradnju javnih garaža i vrtića.

Direktor „Urbanizma“ dipl. arhitekta Dušan Miladinović u razgovoru za Dnevnik kaže da je iznenađen nezadovoljstvom dela građana dokumentom koji je nastao na inicijativu samih zaposlenih u „Urbanizmu“, ističući svojevrsan apsurd da „svi koji su radili na planu žive na Limanima i svakodnevno se susreću s nedostatkom parking-mesta“.

– Stručna analiza pokazala je da, ukoliko računamo samo građane koji imaju registrovano prebivalište na Limanima, nedostaje 1.800 parking-mesta u odnosu na 8.651 registrovano vozilo – navodi Dušan Miladinović.

– Kada tu uračunamo i službena vozila stanovnika Limana, manjak parking-mesta raste za 500. Ta brojka se uvećava za vozila onih koji stanuju neprijavljeni, te vozila studenata i zaposlenih na Univerzitetu i u lokalnim preduzećima. Brojali smo i vozila koja dolaze i odlaze s Limana, koliko se zadržavaju na parkingu, i došlo se do nešto manje od 5.000 praking-mesta koja nedostaju. Radi se o površini od 12,7 hektara, približno veličine Limanskog parka.

Po njegovim rečima, nedostatak mesta za parkiranje nije ravnomerno prostorno raspoređen, a parkirana vozila zauzimaju saobraćajne trake, trotoare, zelene površine u nekim delovima Limana i neprekidno, dok je u nekim delovima saobraćajno opterećenje uglavnom tokom dana, prenosi Dnevnik.

– Planirali smo pet javnih garaža, od kojih tri na sadašnjim parkinzima, jednu kod Ekonomskog fakulteta i jednu kod kružnog toka u Ulici Ive Andrića. Tri jednospratne garaže imale bi i suteren, što jeste razlika u odnosu na prethodne planove koji su predviđali slična rešenja na istim lokacijama. Ali, razlika je i u tome što smo planirali da postojeće drveće sačuvamo ukoliko mu ne ističe životni vek, ili zamenimo, te bi garaže bile građene praktično oko stabala, dok njihova najviša tačka krova ne bi smela da bude viša od najniže tačke prvog sprata najbliže zgrade. Takđe, planirano je i minimum 30 odsto fasade bude ozelenjeno – naglašava Miladinović za Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija

POPULARNO