Košarka, badminton, klizanje - Sportsko rekreativni programi na Spensu za najmlađe


Ukoliko su roditelji zainteresovani da dete odvedu na neki sport
jedna od opcija su i sportsko-rekreativni programi na Spensu, koji i ovog meseca privlače veliku pažnju mališana za razne aktivnosti, kao što su košarka, badminton i klizanje.

Sportske aktivnosti na Spensu aktuelne su i tokom zimskog perioda, a škole sporta namenjene su svim uzrasnim kategorijama te deca školskog i pedškolskog uzrasta imaju priliku da izaberu omiljen sport. Najčešće su to škole fudbala, košarke, odbojke, plivanja, klizanja, ali od nedavno i škole rukometa.

"Ovim sportsko-rekreativnim školama trudimo se da svi sportski prostori u objektu budu obuhvaćeni. Ponosni smo što škole imaju veliku pažnju javnosti, i naši sugrađani imaju, možemo da kažemo, izuzetno visok nivo kulture bavljenja sportom", naglašava Slobodanka Brankov, portparolka Spensa.

Sport u najranijem uzrastu mnogo utiče na fizički i psihički razvoj deteta, a takođe pomaže da se deca bolje i lakše socijalizuju. Kako bi svoje obaveze uskladila sa školskim, mališanima su obezbeđeni termini u prepodnevnim i poslepodnevnim satima.

"Bez vežbanja nema pravilnog biološkog razvoja, uopšte ceo ljudski organizam je napravljen da bi se kretao, kretanje razvija sve organske sisteme, zato je za decu to najvažnije. Postoje najosetljivije faze u razvoju čoveka, one su, otprilike, od četvrte do sedme i jedanaeste godine. Ali od četvrte do sedme je moguće lepo implementirati vežbanje sa najvećim benefitima", objašnjava za RTV prof. dr Dejan Madić, Prorektor za međunarodnu saradnju.

Profesor Madić dodaje da nikada nije rano za vežbanje i ističe da dete ne treba davati sportu, nego sport treba dati detetu. Ovo su samo osnove posle kojih će se deca kasnije preusmeriti na željeni sport i možda jednog dana postati šampioni.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

Besplatno klizanje u Ledenoj šumi za predškolce i školarce

POPULARNO