Kontinental u narednoj godini otvara još najmanje 150 radnih mesta


Više od 200 osoba, pretežno mladih, visokokvalifikovanih
inženjera, pronašlo je posao u nemačkoj kompaniji „Kontinental automotiv", koja je u martu otvorila razvojno-istraživački centar u Novom Sadu. Time je ispunjeno obećanje dato prilikom otvaranja, rečeno je u toj kompaniji, koja u narednoj godini planira da otvori još najmanje 150 radnih mesta.

Marijana Lukač, dvestoti je zaposleni u razvojno-istraživačkom centru nemačkog „Kontinentala“ u Novom Sadu. Iako je skoro počela da radi, kaže, očekivanja su joj velika.

"Evo već sam sedam dana u "Kontinentalu“, i mogla sam da upoznam kolege i da osetim duh koji vlada u "Kontinentalu“ i jako sam sam srećna što su mi ukazali prikiku da budem deo njihovog tima, izjavila je Lukačeva, prenosi RTV.

"Kontinetal" je jedna od vodećih svetskih kompanija koja pruža sigurna, efikasna i inteligentna rešenja za vozila i mašine. Upravo iz Novog Sada, svoje mesto na tržištu pronaći će dve inovacije.

"To su dva patenta koja su prihvaćena do sada, biće ih, nadamo se, još, koji su vezani za automobilsku industriju, konkretno za komercijalna vozila, koja će rešiti neke probleme u komercijalnim vozilima" rekao je za RTV Aleksandar Marjanović, sistem arhitekta u kompaniji.

A najbolja potvrda o uspešnom poslovanju novosadskog sektora "Kontinentala", stiže iz matične zemlje te kompanije – Nemačke.

"Veoma sam zadovoljan činjenicom da je „Kontinental" u Novom Sadu sa radom počeo pre manje od godinu dana, a da već ima 200 inženjera, kao i time da rade na velikim projektima, ali i na vodećim svetskim tehnologijama, kao što je radarska. Plan je da kompanija raste i zaposli 500 inženjera " izjavio je Fridrih Rominger iz "Kontinentala ."

I za narednu godinu novosadski „Kontinental“ pred sebe stavlja značajne izazove.

izvor: rtv.rs, agencije